Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Batur-tó

Indonézia, Bali, Látnivalók

Batur-tó

Bali, Indonézia, Látnivalók
  • Cím: Danau Batur Kintamani 80652, Indonézia

A Batur-tó Amedtől 25 km-re fekszik. Megközelíteni az északi part mentén vezető úton lehet. A tó felé haladva az első látnivaló Penulisan, itt található a Pura Tegeh Koripan, vagyis Bali legmagasabban fekvő templomépülete.

Érdemes megállni a Batur nevű faluban is, amelynek nevezetessége a kilenc templomból álló épületegyüttes, a Pura Ulun Danu Batur. 1917 és 1926 között vulkánkitörések miatt elpusztult, ezért egy magasabban fekvő helyen építették újjá.

A félhold formájú Batur-tó a kráter egyharmadát elfoglalja. Kedisan nevű helyen érdemes motorcsónakot bérelni és azzal tenni kellemes túrát a tavon. 

A keleti parton fekszik Trunyan, a sziget második legnagyobb aga faluja. A helyiek nem temetik el hallottaikat, hanem ágakból készített sátrak alá teszik a holttesteket, majd átadják őket az enyészetnek. Vezetővel a temető is látogatható.Batur-tó
Bali, Indonézia
Copyright: balilogue   Forrás: flickr

Balii Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!